Ontdek de inspirerende nieuwsbrief serie:

Positive Impact

Op zoek naar inspiratie voor een positieve maatschappelijke impact? Zoek niet verder! Onze nieuwsbriefserie, "Positive Impact," staat bol van inzichten, verhalen en tips om een verschil te maken in de wereld om je heen. Of het nu gaat om het omarmen van nieuwe technologieën, het vinden van betekenis in vrijwilligerswerk, of het ontdekken van nieuwe manieren om bij te dragen aan de samenleving - we hebben het allemaal. Duik in onze nieuwsbrieven en laat je inspireren om een positieve impact te creëren.

Samen maken we de wereld een beetje mooier.

Iedereen een positieve impact, dat is onze missie. Maar hoe? Deze keer richten we ons op het inrichten van een werknemersvrijwilligers programma's, want dat blijkt nogal slecht geregeld te zijn. Daar zo direct meer over.

Eerst dit nieuws;

 

Ambities worden naar beneden bijgesteld in het vrijwilligersdomein

Vrijwilligerswerk is de ruggengraat van gemeenschappen over de hele wereld. Het draagt bij aan het creëren van een betere samenleving door mensen de kans te geven hun tijd en talenten vrijwillig in te zetten. Helaas worden vrijwilligersorganisaties vaak geconfronteerd met het uitdagende probleem van een tekort aan beschikbare vrijwilligers. Deze organisaties hebben niet altijd toegang tot de juiste mensen en talenten die nodig zijn om hun ambities te realiseren. Vaak moeten ze het doen met de mensen die aan komen lopen, en als ze een professional willen, moeten ze deze inhuren. Gelukkig biedt werknemersvrijwilligerswerk een oplossing. Door werknemers de kans te geven om hun hoofden, handen en harten in te zetten voor vrijwilligerswerk, kunnen organisaties profiteren van de vaardigheden en expertise van professionals om een grotere positieve impact te creëren.

Wat als ze hun ambities wel waar kunnen maken, door te bedenken wat ze zouden willen en met wie. Door deze ambities om te zetten in projecten en de benodigde vrijwilligers actief te zoeken, bij bedrijven. Dat kan op MO the movement want werknemersvrijwilligerswerk (corporate /employee volunteering) komt hier als een welkome oplossing naar voren, waarbij professionals met hun hoofden, handen en harten zich inzetten voor het creëren van positieve impact.

 

Uitdagingen in de wereld van werknemersvrijwilligerswerk / Social Impact

Daarnaast belichten we de uitdagingen bij de inrichting van werknemersvrijwilligerswerk bij bedrijven. Te vaak beperkt dit zich tot het geven van een enkele dag (per jaar) waarop medewerkers de gelegenheid krijgen om 'impact te maken' zonder een strategie voor duurzame betrokkenheid. Hoe wordt er overzicht gehouden over de activiteiten, en wat mag wel en wat niet onder werktijd? Daarnaast hebben bedrijven vaak ook geen inzicht in de daadwerkelijke impact. En heb je een en ander ingericht is het vaak nog eens onzichtbaar en onbekend voor de medewerkers.

 

We zullen dieper ingaan op hoe bedrijven deze inspanningen effectiever kunnen maken en hoe dit kan leiden tot tastbare resultaten voor zowel de medewerkers als de vrijwilligersorganisatie en haar doelen.

 

Inspirerende voorbeelden van succes;

Deze nieuwsbrief biedt ruimte voor inspirerende voorbeelden van succesvolle werknemersvrijwilligersprogramma's. Laat ons weten welke voorbeelden je wilt delen, en we zullen deze ruimte gebruiken om te laten zien hoe bedrijven hun Corporate Social Responsibility (CSR) inzetten als een krachtige aanjager voor sociale impact. Hoewel bedrijven zich bewust zijn van CSR, is het opvallend dat er nog te weinig nadruk wordt gelegd op de positieve sociale impact die mogelijk is. Deel jouw ervaring met ons op join@mothemovement.nl

 

Ingrediënten voor succesvol MO-tijd programma;

  1. Intrinsieke motivatie; iedereen kan impact maken maar niet iedereen wil mee doen, accepteer dit. De participatiegraad is afhankelijk van hoe persoonlijke en makkelijk je het voor de werknemers maakt.
  2. Een goed voorbeeld; mensen kijken toch naar hun manager; wat doet hij/zij? Wil je meer mensen betrekken? Zorg dat de leiders een goed en inspirerend voorbeeld zijn.
  3. Wijs iemand aan voor coördinatie en communicatie; dit kan iemand van de foundation, de hr of csr team zijn. Hij of zij kan ook de tooling zoals dat van MO goed inzetten en activeren.
  4. Zorg voor budget; alleen een dag per jaar geven en hopen dat er flink impact gemaakt wordt, dat gaat niet werken. Geef de medewerkers naast tijd ook (financiele) ruimte om aan een project van een vrijwilligersorganisatie bij te dragen, die vergroot de impact en de betrokkenheid.
  5. SDG framework kan helpen bij het bepalen van welk vrijwilligerswerk bij uw core business aansluit.

 

Een oproep tot actie

We hopen dat deze editie van "Positive Impact" niet alleen informeert maar ook inspireert. Laat je aanmoedigen om actie te ondernemen in de richting van een betere wereld. We geloven in de kracht van 'MO-tijd' (tijd voor een ander) en kijken uit naar een toekomst waarin positieve impact voorop staat.

Wil je ook met je bedrijf echt duurzaam aan de slag met Social Impact; vraag een demo en ontdek hoe MO the movement het vinden en uitvoeren van vrijwilligerswerk persoonlijker en gemakkelijker maakt.

Goed doen was nog nooit zo makkelijk. Make a MOve!

 

Met positieve groet,

Karlijn L'Ortye 

Wil jij naast me-time ook mo-time?

E-mail *